Studiekeuzebegeleiding

 

Je hebt tegenwoordig veel keuzes als het gaat om een vervolgopleiding na je middelbare school. Door te onderzoeken wie je bent en wat jouw talenten zijn, kun je een betere keuze maken. Door tijdig te starten met dit keuzeproces, bied je jezelf een stevige basis voor de start van je studie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren die eerder beginnen met nadenken over hun studiekeuze, minder snel uitvallen in het eerste jaar. Aangezien de gemiddelde kosten voor een studiejaar circa € 13.000,- zijn (bron: Nibud), scheelt het dus veel geld als je direct de juiste studiekeuze maakt.

 


  • Heb je geen idee wat je wilt gaan studeren?
  • Wil je onderzoeken welke studie(s) bij jou en je talenten en vaardigheden passen?
  • Vind je het lastig om een keuze te maken tussen verschillende studies/scholen?
  • Wil je met iemand sparren over jouw studiemogelijkheden?

Neem contact op.


Individuele studiekeuzebegeleiding – op maat

 

Afhankelijk van de fase waarin jouw keuzeproces zich bevindt en de vragen die je hebt, begeleid ik je bij het vinden van jouw talenten, interesses, persoonlijkheidskenmerken, (werk)waarden en drijfveren. Samen onderzoeken we de mogelijke studies en opleidingen en leggen deze naast jouw kenmerken. Welke studie past het beste bij je? Welke studie voelt het beste voor je? Welke afwegingen wil en kun jij maken? Door deze en nog meer vragen te stellen komen we zo tot een weloverwogen studiekeuze voor jou.

 

Individuele studiekeuzebegeleiding is begeleiding op maat: jouw vragen, jouw kenmerken en jouw interesses. Afhankelijk van je fase in het keuzeproces kunnen meer of minder sessies gewenst zijn. Indien je één specifieke vraag hebt, kan 1 sessie voldoende zijn. Indien je aan het begin van het traject staat, ga dan uit van minimaal 3 sessies. Neem gerust contact met me op om te bespreken hoe jouw begeleiding eruit zou kunnen zien.

 


Nieuwsgierig

We leven in een tijd waarin je vaak als advies krijgt: doe wat je leuk vindt. En dat lijkt zo simpel. Maar wat als je niet weet wat je leuk vindt? Als je niet weet waar je een passie voor hebt of zou kunnen hebben? Probeer je dan te focussen op waar je nieuwsgierig naar bent. Welke artikelen lees je vaak? Welke programma’s op tv volg je graag? En: bij welke onderwerpen heb je dan vaak vragen? Daar is jouw motivatie en drijfveer te vinden voor een studie.


Tarieven

Individuele training, per sessie (75 min.) € 60,-
Groepstraining (1 x 75 min. + 4 x 1,5 uur) € 220,-

Tarieven zijn inclusief BTW.

Groepstraining – Stap Op Studiekeuze

 

Twee keer per jaar is er een groepstraining. De training bestaat uit 1 individuele sessie waarbij we een talentengesprek hebben en we ook jouw persoonlijke vragen in kaart brengen. Daarna volgen nog 4 groepsbijeenkomsten. De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers.

 

De volgende stappen zullen onderdeel zijn van deze training:

  • Het maken van een persoonlijk profiel: talenten, interesses, persoonlijkheidskenmerken, (werk-)waarden en drijfveren.
  • Onderzoek doen naar welke studies jouw interesse hebben en bij jou passen.
  • Vergelijking profiel met kenmerken van de verschillende studies en beroepen.
  • Verder onderzoek naar jouw top 3 studies en scholen.

 


Waarom?

Als je niet goed weet welke studie bij je past, kunnen mensen je adviezen en tips gaan geven. Dat is fijn: mensen denken met je mee en zien wellicht dingen die jij zelf nog niet had gezien. Belangrijk hierbij is wel om dan altijd de waarom-vraag te stellen. Waarom denk je dat dat bij mij past? Of waarom juist niet? Zo kun je checken of zij de dingen op dezelfde manier zien en ervaren zoals jij en krijg jij meer inzicht in jezelf en de keuzes die je hebt.

 


Data groepstraining 2019 – 2020

Er zijn nog geen trainingen gepland voor dit schooljaar. Neem contact op voor meer informatie.

 

Aanmelden
E-mail: welkom@kindercoachans.nl
Telefoon: 06-28343146